Όλυμπος, όσο κι άν ξεμακραίνεις, πάντα επιστρέφεις

0
5084

Φωτογραφίες – kafetsis a. fotis

Συνήθως, οι επιλογές μας σε ότι, κάνουμε έχουν στόχο να μας βοηθήσουν να εκφράσουμε τα κρυμμένα θέλω.

Τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι τον τρόπο.

Τότε είναι που πρέπει να επιλέξουμε μονοπάτια που θα αποφεύγαμε.

Αυτή η επιλογή θα κάνει την διαφορά.

Κι όταν ο φόβος, βρεθεί μπροστά μας ας  δείξουμε πίστη.

Αν αναζητάς ένα άθλημα να ανεβάσεις την αδρεναλίνη, τότε η αναρρίχηση σε μεγάλα υψόμετρα είναι αυτό που ψάχνεις. Ανεβαίνοντας στα ψηλά βουνά, ανεβάζεις και την αδρεναλίνη στα ύψη. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες αλλά και η ανάβαση σε απότομες πλαγιές που κρύβει κινδύνους, είναι αρκετά για να κάνουν τη χειμερινή ορειβασία να σε γοητεύει.

Αν υπάρχουν κάποια πράγματα που στην ζωή σου πρέπει να δεις, ένα απ’ αυτά είναι ο Όλυμπος! Η OlympusPath διοργανώνει σε συνεργασία με τον οδηγό βουνού (certified Mountain Guide HMGA ) @Akis Parousis, Traing camp ορειβασίας και ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, τον Μύτικα! Σε ένα από τα camp αυτά, εκείνο που έγινε 23-25 Μαρτίου είχα κι εγώ την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία, να σκαρφαλώσω στον αγαπημένο μου Όλυμπο, χειμώνα! Μου δόθηκε η δυνατότητα να βελτιώσω την εμπειρία μου στις τεχνικές κίνησης στο χιόνι, τη χρήση των σχοινιών, του πιολέ και των κραμπόν και την κίνηση σε αλπικό πεδίο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ότι κρύβει κάθε φορά ο Όλυμπος στους λάτρεις του! Ενα multi-weather θα το χαρακτήριζα, από την Παρασκευή που ξεκίνησε η προσπάθεια και μέχρι την Κυριακή, που ολοκληρώθηκε: χιόνι, ήλιος, ομίχλη, βροχή, αέρας, όλα!

Αν και η ενασχόλησή μου με τα βουνά μέσα από το ορεινό τρέξιμο, με έχει ξαναφέρει στο οροπέδιο και στον θεϊκό Όλυμπο, η εμπειρία της αναρρίχησης μου έδειξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα, ένα άλλο παράθυρο για να αντικρύσω το βουνό. Μακριά από το κυνήγι του χρόνου, να μπορώ να ρουφήξω κάθε εικόνα, κάθε ανάσα. Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα, πως είμαι μια …δούλα της περιπέτειας.

Σύντομα θα βρεθώ και στα επόμενα camp.