Ο τρόπος που νίκησα την κόπωση και την φθορά του χρόνου.

0
6646

Το collagenoson μέσω της αναδιάταξης των ινιδίων κ την απώλεια κολλαγόνου από την φλεγμονή του μυικού καμάτου μπορεί να προβλέψει μυικούς τραυματισμούς δυναμικής αιτιολογίας οδηγώντας τον αθλητή στην άμεση διαχείριση κ αποκατάσταση.

Το οξειδωτικό στρες εκτός από πρόωρη γήρανση του οργανισμού ενοχοποιείται και για την εμφάνιση ή επιδείνωση σοβαρών παθήσεων. Με φωτομετρική εξέταση μπορεί να υπολογιστούν τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα.

Το οξειδωτικό στρες έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την εμφάνιση ή επιδείνωση παθήσεων όπως ο καρκίνος, η αθηροσκλήρωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η αρθρίτιδα, η νόσος Αλτσχάιμερ, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπογονιμότητα, η οστεοπόρωση, το βρογχικό άσθμα, η νεφροπάθεια και οι πάθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Επισης το οξειδωτικο στρες της υπεράθλησης(πρωταθλητισμός) αποτελεί την κυρίαρχη αιτία των τραυματισμών της δυναμικής αιτιολογίας. Μια τέτοια μέτρηση εμπιστεύτηκα να κάνω στο ιατρείο του ειδικού παθολόγου Αθανάσιου Κρουστάλη.

Πρίν το εγχείρημα μου UltrAsimina που στόχευε στην ολοκλήρωση των 7 ULTRA αγώνων βουνού υπεραποστάσεων στην Ελλάδα επισκέφτηκα τον κ. Κρουστάλη ο οποίος μετά απο εξέταση με ψηφιακο υπερηχογράφο κολλαγονου υψηλής ευκρίνειας και ποιοτική μέτρηση οξειδώτικού στρες αξιολόγησε εξαιρετικά το βαθμό της μυοσκελετικής καταπόνησης και το ποσοστό των ελευθέρων ριζών στο σώμα μου, προσφέροντας μου την δυνατότητα να διαχειριστώ με ακρίβεια την δυναμική κατάσταση του σωματός μου. Ηδη έχω προβλέψει επερχόμενο μυικό τραυματισμό δυναμικής(μη μηχανικής) αιτιολογίας και μέσω της ορθης αποκατάστασης και αποθεραπέιας είμαι σε θέση να συμμετάσχω σε ολους τους αγώνες στην καλύτερη φυσική κατάσταση.